آیا رژیمی دارید که در آن کمیت بر کیفیت برتری داشته باشد، ورزش بدنی کمی انجام دهید، سیستم ایمنی خود را دائماً مورد آزمایش قرار دهید یا وزن استرس در اطراف شما جمع شده است؟ *
در نهایت بدن شما در هر سطحی تحت فشار بیش از حد است و خستگی مداوم در این معامله وجود دارد.
* استرس و شکل بدن: "ترشح کورتیزول ناشی از استرس مداوم در میان زنان دارای چربی مرکزی بدن بیشتر است"، E. Epel و همکاران، در "Psychosomatic Medicine"، 2000.

چرا وزن اضافه می کنیم؟
1. افزایش وزن، تجمع بیش از حد ذخایر ... چربی است!
​​​​​​​



​​​​​​
2. کنترل وزن بدون اصلاح رژیم غذایی غیر ممکن است



​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​




​​​​​​​
​​​​​​​












​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
3. تاثیر استرس
کار زیاد، خستگی مزمن و شوک های روانی باعث اختلال در ترشح انسولین می شود. مطالعات همچنین نشان می‌دهند که استرس توزیع چربی در شکم را افزایش می دهد.
* استرس و شکل بدن: استرس مداوم باعث ترشح کورتیزول شده و این هورمون باعث تجمع بیشتر چربی در قسمت مرکزی بدن (شکم و پهلو) در زنان می گردد. E. Epel et al., in "Psychosomatic Medicine", 2000.



​​​​​​​
​​​​​​​4. اختلالات عضوی
به یاد داشته باشید که اختلالات عضوی دلیل مکرر افزایش وزن هستند، به ویژه با فشار بیش از حد به کبد، کلیه ها و روده ها، که "درگاه های خروج" اصلی مواد زائد بدن ما هستند.
به یاد داشته باشید که کاهش وزن باعث خلاص شدن از شر چربی های ذخیره شده و سموم انباشته شده در سلول های چربی می شود.
بنابراین "سم زدایی" به طور جدایی ناپذیری با کنترل وزن مرتبط است. عمل سم زدایی باید بدون هیچ گونه اثرات نامطلوب بر تعادل مواد معدنی انجام شود.


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

کاهش وزن و سم زدایی

توصیه 1:
قندهای آهسته رهش یا با شاخص گلیسمی پایین را مصرف نمایید، چربی های اشباع شده را در حد اعتدال مصرف کنید، بین وعده های غذایی، میان وعده نخورید.
از "تاثیر مصرف فیبر" به ویژه فیبر محلول غفلت نکنید، چرا که در تماس با آب متورم شده و:
-        باعث می شود احساس سیری کنید
-        سرعت عبور قندها و چربی ها را کاهش می دهد
-        مواد سمی را جذب می کند
-        حرکات دودی روده را تحریک می کند
میتوان با مصرف کروم عملکرد انسولین را که نقش مهمی در پردازش گلوکز دارد محدود نمود.​​​​​​​

توصیه 2:
برای محدود کردن تأثیر استرس، ورزش بدنی انجام دهید، علل استرس را شناسایی کنید تا بتوانید آنها را کاهش دهید و در صورت امکان، یاد بگیرید که چگونه آرام ترزندگی کنید. از مواد مغذی استفاده کنید چرا که باعث افزایش آرامش می شوند.​​​​​​​

توصیه 3
با استفاده از گیاهان خاص، سم زدایی ملایم را مخصوصاً در رابطه با کبد انجام دهید.
بدن خود را با عناصر کمیاب که برای انواع عملکردهای متابولیک حیاتی هستند، شارژ کنید.​​​​​​​

در بافت شناسی،  بافت چربی گونه‌ای از بافت همبند شل است که به‌طور عمده از آدیپوسیت‌ها تشکیل می‌شود. این بافت ۸۰ درصد چربی را تشکیل می‌دهد و نقش اصلی آن ذخیره انرژی به صورت چربی است و موجب چاقی و اضافه وزن می‌گردد. بافت چربی چهار کار مهم را بر عهده دارد :
۱. عایق حرارتی
۲. ضربه گیر مکانیکی
۳. مهم‌ترین منبع ذخیره انرژی بدن

۴.ترشح برخی هورمون‌ها مانند لپتین،  استروژن،  آدیپونکتین،  رزیستین، (PAI-1 ،اینترلوکین ۶ و عامل نکروز توموری آلفا )​​​​​​​

تجمع چربی از چربی ها و قندهای اضافی در رژیم غذایی ایجاد می شود: به این پدیده لیپوژنز گفته می شود که به تنظیم هورمون تولیدی توسط لوزالمعده یعنی انسولین، وابسته است. استفاده از چربی یا لیپولیز در هنگام شب یا بین دو وعده غذایی با فاصله زیاد از هم و تحت تأثیر​​ هورمون آدرنالین انجام می شود. وقتی همه چیز به درستی کار می کند، لیپولیز و لیپوژنز در تعادل هستند.​​​​​​​

بنابراین دو ماده غذایی وجود دارند که به طور خاص مسئول ایجاد ذخایر چربی هستند:
قندهای تصفیه شده یا آنهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند (جدول را ببینید) و
چربی های اشباع شده (کره، مارگارین، پنیر، انواع گوشت، غذاهای فرآوری شده و غیره ...). قندهای به اصطلاح سریع رهش (شکر تصفیه شده، شیرینی، کنسرو، نوشابه های گازدار وغیره) باعث افزایش ترشح انسولین می شوند که سومین عامل ضروری در فرآیند ذخیره ​​​​​​​چربی یا چاقی است.​​​​​​​

تعریف شاخص گلیسمی یا گلوکز: این شاخص مقدار قندی را در خون نشان می دهد که
پس از مصرف کربوهیدرات ها در واحد زمان در بدن آزاد می گردد. این شاخص از 1 تا 100 درجه بندی گردیده است. شاخص گلوکز بالا برای یک کربوهیدرات به این معنی است که آن کربوهیدرات پس از مصرف ، قند خون را در مدت کمی به مقدار زیادی بالا می برد یا بعبارت دیگر قند خود را فوری در بدن آزاد می نماید و این باعث می شود به دنبال آن مقدار زیادی انسولین در بدن آزاد گردد.  
​​انسولین با کاهش قند خون، میزان آن را در خون تنظیم می کند و در سطح سلول های چربی، رود قند و تبدیل آن به چربی را تحریک و تشویق می کند.
در عمل، این اثر انسولین اغلب مانند یک یویو عمل می کند زیرا قندهای سریع رهش باعث ​​​​​​​ترشح بیش از حد انسولین و کاهش سریع میزان قند خون می شوند، این رخوت ناگهانی همراه با ایجاد ولع مصرف قند می باشد... و تکرار آن موجب ایجاد یک چرخه جهنمی افزایش وزن در بلند مدت می گردد.​​​​​​​